Koostöö Läti mesinike liiduga

Sel suvel algas Eesti mesinike liidu ja Läti Mesinike liidu (Latvijas Biškopības biedrība) koostööprojekt, mille raames toimub ühine teavituskampaania “Looduse vägi lusikatäies mees”. Kampaania eesmärk on suurendada teadlikkust mee kasutamise võimalustest ja mee seostest meie looduse mitmekesisusega.
Kampaania Läti-poolne projektijuht Jānis Kronbergs külastas 6. juulil Pärnumaa meepäevi ja oli Valgeranna veinitallis toimunud üritusel väljas oma lauaga, tutvustades eri mete maitseid ja mee kasutamise võimalusi.
Meie koostööprojekti teise osana on valminud mee maitseid tutvustavad voldikud, mida jaotasime meesõpradele Pärnumaa meepäevadel ning jaotame ka järgnevatel mee- ja mesindusüritustel.
Mee eri maitsetega saab tutvuda ka veebis – tee läbi väikesed mängulised testid aadressil https://mesionhea.ee/testid/
Projekti elluviija on Läti Mesinike liit, projekti kaasrahastab Euroopa Liit / EU HONEY – TASTY AND ENVIRONMENTALLY FRIENDLY”, id 101095608 – EUTEF. Projekti tegevustest Lätis saab ülevaate projekti kodulehelt Medus.lv
Naabrid teevad koostööd: projekti Läti-poolne juht Jānis Kronbergs ja EMLi kommunikatsioonijuht Krista Kivisalu Pärnumaa meepäevade ajal Valgeranna veinitallis toimunud üritusel.
Jānis pakkus Pärnumaa meepäevadel degusteerimiseks mete eri maitseid.