Ole valmis talve väljakutseteks
Kuigi selle talve ebatraditsiooniliselt soe ilm võib tunduda kõigiti tore ja haigusi eemalhoidev, levivad viirused õhutemperatuurist sõltumata, niiskus neile isegi meeldib. Me kohtame haigustekitajaid kõikjal, kus puutume kokku teiste inimestega, nii et otsigem välja head kodused abivahendid ning aidakem organismil toime tulla pidevalt ringlevate viiruste keeristega.


Ingverijook sidruni ja meega
Vürtsikas meejook tŠIlliga
Turguta end ammu tuntud väärtustega – mesi, sidrun ja ingver moodustavad koos teega mõnusa maitse. Aga peale selle annavad need kolm tublit tegijat järjekordse lisapanuse sinu immuunsüsteemi tulemüüri heaks.
Pane tassi 2-3 õhukest viilu ingverit ja vala peale kuum vesi. Lase viis minutit tõmmata. Lisa viil sidrunit ja 1 tl oma lemmikmett. Sega ning naudi aeglaselt ja unistades.
Jook neile, kes soovivad tugevdada oma immuunsust, aga ka neile, kes igatsevad suvesoojust ja piparmündilõhna. Tšilli, mee ja piparmündiga jook äratab maitsemeeled ja turgutab keha võimet seista vastu külma ja niiske hooaja haigustekitajatele.
Koori ja tükelda ingver, ¼ tšillipipar, sidrun, peotäis piparmünti ja vala peale kuum vesi. Sega sisse lusikatäis oma lemmikmett. Lase viis minutit tõmmata ja jahtuda. Joo aeglaselt, lonkshaaval.


Kuldne Kurkumijook meega
Kakao meega
Kuldne, lõhnav ja idamaine – see jook hellitab meeli ja teeb kehale pai. Kurkum ja mesi on koos paras paar, mis annavad antioksüdante ja tõstavad immuunsustaset.
Vala väikesse potti 200 ml piima, 1 tl kurkumit ja jahvata sisse veidi musta pipart. Vispelda, kuni kõik on segunenud. Kuumuta paar minutit, aga ära keeda. Lisa 1 tl kookosõli ja 1 tl ingverit ning tõsta pott tulelt. Lisa 1 tl oma lemmikmett ja sega, kuni mesi on sulanud. Vala kuldne jook toredasse tassi ja naudi!
Lihtne ja kodune jook, sobib hästi kõledasse talvelõppu. Kasuta kindlasti seda kõige tavalisemat, magustamata kakaopulbrit ja pane juurde oma lemmikmett.
Sega väikeses kastrulis 2 tl mett 2 sl magustamata kakaopulbriga. Kuumuta segades, kalla peale 1 klaas piima ja lase joogil aeglaselt joomistemperatuurini soojeneda. Keeta pole tarvis. Tõsta kastrul pliidilt, vala mõnusalt lõhnav šokolaadine jook kenasse kruusi, joo lonkshaaval ja ruttamata.