Kursus mee väärindamisest

Ühepäevane mee väärindamise kursus toimub 25. oktoobril algusega kl 10 Rätsepa turismitalus Harjumaal Harju-Risti külas.

Kursus on tasuta, seda juhendab Valmar Palmsaar. Gruppi mahub kuni 20 inimest, vajalik eelregistreerimine hiljemalt 22. oktoobriks SIIN (kuni kohti jätkub).

Kursus sobib nii alustavale huvilisele kui ka väiketootjale, kes soovib uusi tooteid arendada ja turule tuua.  Praktilises töötoas valmistame mee baasil erinevaid tooteid, katsetame retsepte ja õpime koostisosade arvutamist. Erilist tähelepanu pöörame meetoodete pakendamisele, räägime visuaalsest identiteedist, materjalidest ja turunduslikust mõjust. Lisaks käsitleme toidukäitlemise nõudeid, pakendimärgistust ja müügilubasid meetoodete müügiks.

PÄEVAKAVA:

  • Kogunemine ja registreerimine kl 09.30 – 10.00
  • Mesi kui väärtuslik magusaine ja selle potentsiaali kasutamise võimalused. Kes on meetoodete
    valmistaja ja kuidas selleks saadakse? Kl 10.00 – 11.30
  • Energiapaus, seljasirutus. Kl 11.30 – 12.00
  • Mee väärtustamine läbi väärindamise. Kuidas kasutada mett mitmekülgsemalt tänu erinevate mete omapärale toiduainetes ning tervise- ja ilutoodetes? Kl 12.00 – 13.30
  • Lõuna kl 13.30 – 14.15
  • Praktiline osa: mee väärindamise võimalusi. Kl 14.15 – 15.45
  • Meetoodete eksklusiivseid pakendamisvõimalusi. Kl 15.45 – 17.15

Kursuse õppekava leiad siit.

Täpsustav info telefonil 5561 2053 (Valmar Palmsaar); 5341 4067 (Aivar Raudmets, projektijuht).

Kursus toimub mesindussektorisse sekkumise toetuse raames.
Kaasrahastanud Euroopa Liit, Euroopa Põllumajanduse Tagatisfond.