Pärnu Lahe Partnerluskogu, Eesti Mesinike Liit ja Visit Pärnu korraldavad koostöös 5.-6. juulil 2024 Pärnumaa meepäevad.
Mesi on meie looduse erilisemaid ande ja igaühele kättesaadav kohalik luksus. Meepäevad aitavad avastada mee maitseid ja tutvustavad uusi võimalusi, kuidas mett toidu ja jookide valmistamisel kasutada. Muide, Pärnumaa on rikas mesilate poolest ja siin leiduvad Eesti liigirikkaimad niidud!

Mõlemal päeval on osalevates toitlustusasutustes ja kodukohvikutes pakkumisel erimenüü, mille toitude valmistamisel on kasutatud mett.

Reedel, 5. juulil on avatud Pärnumaa mesilad, kus huvilised saavad tutvuda mesiniku eluga, näha ja võibolla ka ise proovida vurritamist ja maitsta, kuidas maitseb selle suve esimene mesi. Mesilate külastamine sarnaneb Avatud Talude Päevade formaadiga.

Laupäeval, 6. juulil koonduvad meepäeva üritused Valgeranna Veinitalli: plaanis on esinemised, mete degusteerimine, õpitoad ning mee- ja meetoodete laat.

Päevakava Valgeranna Veinitallis laupäeval, 6.07:

kl 11 avamine

kl 11.15-12.15 Lauri Ruottinen, mee maitsete treener (Soome): „Eesti mesi – parimaid maitseid maailmas!” + mete degusteerimine

kl 12.30-14 Mari Koppel, sommeljee: „Mesi vägijookides“ + meejookide degusteerimine

kl 14-15.30 töötoad:

* Katrin Aid „Mee kasutamine alkoholivabade jookide valmistamisel.“

* Tuuli Mathisen „Mesi köögis: lihtsad ja kiired salatikastmed, marinaadid ja magustoidud“

Veinitallis ja välialal mee ja kohalike toodete laat ja degusteerimised. Sisse seatud tegevuskoht lastele. Avatud Valgeranna Veinitalli pitsakohvik.

Mõlemal päeval osalemine tasuta (v.a töötoad).

Kava täieneb ja seda saab jälgida siin.

Info:

Krista Kivisalu, tel 5693 0207, krista@mesinikeliit.ee

Eveli Ilvest, tel 5664 0673, eveli.ilvest@plp.ee

 

 

Comments are closed.